Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

Wordpress Olmazsa Olmaz Eklentiler

Wordpress kurulumu nun ardından hemen bazı eklentileri kurmamız sitemizin için çok faydalı olacaktır. şunu unutmamak gerekir ne kadar fa...



Wordpress kurulumunun ardından hemen bazı eklentileri kurmamız sitemizin için çok faydalı olacaktır. şunu unutmamak gerekir ne kadar fazla eklenti kurulursa sistem o kadar yavaşlamaya uğrayabiliyor. Her eklentinin veri tabanınızda tablo oluşturduğunu ve açılışta güç harcadığını unutmamak gerekir.

Şimdi sizlere wordpress kurulunun ardından kurmanız gereken 5 can alıcı eklentiyi anlatmaya çalışacağım.


1- Akismet

Akismet eklentisi için öncelikle bir lisans almanız gerekiyor. Eklenti kurulumunun akabinde eklenti içerisinde sizi anahtar almaya yönlendirecek bir link bulunmakta ücretsiz bir şekilde lisansınızı aktif edin ve spam sorunlarından kurtulun. İstenmeyen sahte yorumlar ve e-posta temizliği içinde ayarları bulunmakta.

2- All In One SEO Pack

Olmazsa olmaz eklentilerin başlıca üyelerinden bir tanesi daha bu eklenti seo için çok iyi kullanmanızı öneriyoruz.


Sitenizde site haritası olmadan olmıcağını az çok duymuşsunuzdur. Bu eklenti sizin için site haritanızı çıkarıyor ve otomatik güncelliyor.


Wordpress'in kendine ait görsel anlamda çokta iyi bir üye giriş paneli bulunmamakta bu eklenti sayesinden side bar kısmına görsel bir login girişi atabilir ve bunu özelleştirebilirsiniz.

5- No CAPTCHA reCAPTCHA

Bu eklenti sayesinde yorumlar üye kayıt alanları ve giriş ekranlarınıza spam güvenliği için extra bir bölüm eklemiş olursunuz kullanıcılar yorum yazmadan önce yada üye olmadan önce robot olmadıklarını ispatlamak durumunda kalırlar ve bu yöntem sayesinde spam girişler sahte yorumlar tarihe karışmış olur. Çok faydalı olmazsa olmaz eklentilerden birisidir.

Evet arkadaşlar aslında daha çok faydalı eklentiler mevcut çok geniş bir dünya. fakat bu yazımızda sadece 5 taneye yer vermek istedim daha sonraki yazılarımızda görüşmek üzere...

Hiç yorum yok