Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

Bilgisayar CBU - HDD Çekirdek Sayısı Nasıl Değiştirilir

Bilgisayarınızın İşlemci ( i3, i5, i7 ) ve Ram, gibi önemli parçaları ilk alındığı günkü ayarları ile kullanılır. Mevcut sisteminizde kullan...

Bilgisayarınızın İşlemci ( i3, i5, i7 ) ve Ram, gibi önemli parçaları ilk alındığı günkü ayarları ile kullanılır. Mevcut sisteminizde kullanılan 1 Çekirdek CBU-HDDişlemcinizin sayısı 4 ad. ise işlemci sayısını artırarak bilgisayarınızı daha verimli ve hızlı kullanabilirsiniz. Bilgisayar üzerindeki yükü 1 ad. çekirdek ile çalıştırmak yerine 4 ad. çekirdek üzerinden çalıştırmak sisteminizi rahatlatmak ile kalmaz, hız sorunları da çözmüş olursunuz. Bilgisayarınızda mevcut olan 4 ad çekirdek ile çalıştırma işlemini nasıl yapacaksınız bu konuyu şimdi inceleyelim.

Bilgisayar CBU - HDD Çekirdek sayısını değiştirme yönergeleri :

1. Everest Ultimate Edition v5.50.2127 Türkçe Ücretsiz İndir başlık isimli makalemizde bilgisayarımızın tüm özelliklerini görebileceğimizi yazmıştım. Öncelikle verilen bağlantıdan Everest yazılımını bilgisayarınıza kurun. Kurulum aşamaları ve indirme linki yazı içinde mevcuttur.
2. Everest proğramını çalıştırın. Açılan pencerede Bilgisayar → Algılayıcıya tıklayın. Sağ tarafta kaç adet işlemci çekirdeği kullandığınızı öğrenin. İşlemci çekirdek sayısını görmek için ilgili resmi inceleyin.
3. Windows 7 işletim sistemi için, Başlat→ Çalıştır, penceresini açın.
4. Windows 10 işletim sistemi için, Görev çubuğundaki Arama merceğine tıklayın. Açılan pencere altında Çalıştır yazın. En üstte Çalıştır ismine tıklayın ve şu komutu yazın.

msconfig

5. Çalıştır komut penceresinde “msconfig” çalıştırdı iseniz karşınıza Sistem Yapılandırması penceresi gelecektir.
6. Menü çubuğunda Ön yükleme yazan isme tıklayarak, Gelişmiş seçenekleriaçın.
7. İşlemci sayısı yazan kutuyu işaretleyin ve 4 seçeneğini seçip, Uygula/Tamam ile bilgisayarınızı yeniden başlatın.
8. Yukarıda, 2. maddede anlatılanları tekrar uygulayarak bilgisayar sisteminizin çekirdek sayısının değiştiğini ve kullanım farklılığını inceleyin.

Hiç yorum yok