Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

iOS 8.3 güncellemesi ne zaman geliyor ?

Apple'ın merakla beklenen iOS 8.3 güncellemesi Mart ayında yayınlanmaya başlayacak. Şirkete yakınlığı ile bilinen ve genelde Apple'...

Apple'ın merakla beklenen iOS 8.3 güncellemesi Mart ayında yayınlanmaya başlayacak.
Şirkete yakınlığı ile bilinen ve genelde Apple'ın haberlerini yayınlayan 9to5Mac sitesi kullanıcılarına müjdeyi verdi. iOS 8.3 işletim sistemi yönüyle çeşitli değişiklikler getirmesi bekleniyor.

Her ne kadar Apple dün gece iOS 8.1 Beta 1’i geliştiricilere sunmuş olsa da bazı kaynaklar Apple’ın iOS 8.2 ve iOS 8.3 üzerinde de şu anda çalışmakta olduğunu belirtiyor.

Bu bilgiyi ilk olarak büyük bir donanım bağlantılı iOS uygulama geliştiricisinden doğruladığını belirten 9to5mac sitesi ayrıca kendi Google Analytics raporlarında da iOS 8.2 ve iOS 8.3’e ait izler olduğunu belirtiyor. Üstelik iOS 8.1 ile yapılan ziyaretlerin iOS 8 yayınlanmadan aylar önce başladığı belirtilmiş. iOS 8.2 ve iOS 8.3’e yapılan ziyaretler ise Eylül ayının ortalarından itibaren başlıyor.

Bu bilgilere bakacak olursak, karşımıza iki farklı ihtimal çıkıyor. Bunlardan ilki Apple’ın özellikle iOS 6’dan sonra klasikleşmiş güncelleme takvimini uzatıp, iOS 8.2 ve iOS 8.3 ile bir iki yıl daha geçirmek istiyor olabilir. Diğer ihtimal ise Apple, iOS 9’u yine önümüzdeki yıl Eylül ayında tanıtacak olup, iOS 8’in güncelleme takvimini hızlandırmayı planlıyor olabilir.

Özellikle daha önce dedikodusu çıkan iPad için bölünmüş ekran modu ve Haritalar uygulaması için devasa bir güncelleme iOS 8’in final sürümünde mevcut değil. Apple bu özellikleri 2015 yılının ilk 3 çeyreğinde, hatta belki de Haziran ayındaki WWDC etkinliğine kadar iOS 8.2 ve iOS 8.3 ile yayınlayabilir.

Geçtiğimiz aralık ayında BGR sitesi, Apple içerisindeki kaynaklarından edindiği bilgilere göre, iOS 8.3’ün mart ayı içerisinde yayınlanacağını iddia etmişti

Hiç yorum yok