Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

AMD’den yeni AM1 platformu

Global Bileşen Kanalı platformlarına GCN grafiğe sahip AMD Athlon ve AMD Sempron APU ürünlerini getiren platform, enerji verimliliği yüksek ...

Global Bileşen Kanalı platformlarına GCN grafiğe sahip AMD Athlon ve AMD Sempron APU ürünlerini getiren platform, enerji verimliliği yüksek ve tasarımı küçük yeni PC’lerin üretilmesine olanak sağlıyor.


AMD'den yapılan açıklamada, sistem üreticilerinin bileşen kanalına yönelik AM1 platformunu ve AMD dört çekirdekli ve iki çekirdekli “Kabini” APU ürününü duyurdu.



Önde gelen üreticilerin ana kartlarıyla birleşen yeni AM1 platformu, ödüllü Yeni Nesil Grafik Çekirdeği (GCN) mimarisi ve AMD “Jaguar” CPU çekirdeklerini AMD Athlon ve AMD Sempron APU markaları adı altında sunuyor.  Cazip fiyatlara esnek ve yükseltilmesi kolay platformlardan oluşan bir ekosistem yaratacak olan AM1, USB 3.0 ve SATA 6GB/s desteğiyle küçük, enerji verimliliği yüksek microATX ve miniITX ana kartlarla kullanılabilecek.  “Kabini” işlemciye sahip masaüstü ve bileşenlerin belirli bölgelerde nisan ayının başında, dünya çapında ise 9 Nisan’da piyasaya çıkması bekleniyor.

<a href="http://www.networkdizayn.com/wp-content/uploads/2014/03/am1.jpg"><img class="alignnone  wp-image-2690" alt="am1" src="http://www.networkdizayn.com/wp-content/uploads/2014/03/am1.jpg" width="619" height="348" /></a>

“AMD, APU teknolojisindeki liderliğini AM1 platformu ve ana akım bilgisayar kullanıcılarına yönelik ‘Soketli Kabini’ APU modeliyle sürdürüyor” diyen AMD İstemci İş Birimi Genel Müdürü Bernd Lienhard, şöyle devam etti: “AM1 platformu bize esnek bir altyapı ortamı oluşturma fırsatı veriyor ve gerek tüketicilere gerek sistem üreticilerine çok uygun bir fiyata yükseltilmesi kolay seçenekler sunuyor.”

Düşük tüketimle iyi performans veren ekonomik bir çözüm arayan ana akım kullanıcılarına yönelik “Soketli Kabini” işlemcisi iş uygulamaları, internette gezinme ve donanım hızlandırması alanlarında çok yüksek verimliliğe sahip.

AMD AM1 platformu, ana akım kullanıcılara DirectX® 11.2 ve Windows 8.1 desteğiyle dengeli sistemler sunacak.  Ayrıca ASRock, ASUS, BIOSTAR, ECS, Gigabyte ve MSI gibi ana kart üreticileri de soket FS1b’ye dayalı yeni nesil masaüstü ana kartların üretimine hazırlanıyor.  Bu ana kartlar, AM1 platformunun AMD Athlon ve Sempron APU’larına doğal USB 3.0 ve SATA 6GB/s desteği getirecek.

</div>

Hiç yorum yok