Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

Blogger Http ve Https Yönlendirme Tarayıcı Resim Link Hataları

Blogger, kumanda panelinde,  Http  ve  Https  yönlendirmesi yaptı iseniz  Chrome  tarayıcınızı kontrol edip yazılarınıza eklediğiniz resim...

Blogger, kumanda panelinde, Http ve Https yönlendirmesi yaptı iseniz Chrome tarayıcınızı kontrol edip yazılarınıza eklediğiniz resim hatalarını düzeltin. Blogger, için kısa bir süre önce, Blogspot Alanını Https Protokolüne Getirme konulu makalemizi yayımlamıştım. İlgili makalede, Https’nin, internet tarayıcı veri güvenliği anlamına gelmekte olup, gönderilen verilerin bütünlük ve gizliliğini koruyan bir şifreleme sistemi olduğu konusu incelenmişti. 

Blogger, Https yönlendirmesi yapıldığı sırada yazılarınıza eklediğiniz bazı resimler için tarayıcınızı incelediğinizde hatalı resim linki görebiliyorsanız bu linkleri düzeltebilirsiniz. Hatalı resim linklerini görmek için aşağıdaki adımları takip edin.

Chrome tarayıcıyı, “Developers” geliştirici modülünde incelediğinizde; aşağıdaki resim gibi hatalar ile karşılaşabilirsiniz. "Resmi büyük incelemek için tıklayın"

Web Sitenizi İncelemek İçin Chrome Tarayıcı Developers’ı Açma;

1. Blogger Ana sayfanızı açın.

2. Ana sayfanız açıkken, F12 klavye kısa yol tuşuna basın. 


3. Yukarı verilen resimde gördüğünüz gibi, yazılarınıza eklediğiniz resim link hatalarını görüyorsanız, sorunu anlayabilmeniz için Google Translate dil çevirisini açarak hatalı ilk satırı kopyalayın ve ülke dilinize göre çeviri yapın.
Örneğin, ilk satırı kopyalayıp incelediğimizde şöyle bir açıklama ile karşılaşacaksınız. Bu açıklama sizin web siteniz için farklı olacaktır.

"Karışık İçerik: 'http://guney59.blogspot.com.tr/' de sayfa HTTPS üzerinden yüklendi, ancak güvensiz bir görüntü 'http://1.bp.blogspot.com/-bHMZHH_2E7U/ViEoUhgXCOI/AAAAAAAAgRA/ talep edildi -7T46kbU_yE / s400 / blogger-sayfalar-erkek,% 25BCs% 25c3% 25BC.jpg 25c3% '. Bu içeriği de HTTPS üzerinden servis edilmelidir."


4. İlgili resim uzantısına bakın ve ilgili yazınızı bulmaya çalışın.

Yazı İçindeki Resim Linkinin Düzeltilmesi:

1. Bulduğunuz yazınızdaki hatayı düzeltmek için yazı editörünü açın.

2. Sol üst kısımdaki HTML ismine basın. Şu anda yazılarınızı HTML kodları ile görmeniz gerekir.

Blogger Yazı Editörü HTML Sekmesi;

3. HTML yazı kodları içinde ilk resim linkini inceleyin. HTTP ile başlıyor ise, HTTPS olarak protokolün önüne (s) harfini ekleyin.

4. Oluştur sekmesine tıklayarak yazınızı güncelleyin.

5. Blog ana sayfanıza tekrar tıklayarak tarayıcınızı geliştirici modülünde açıp kontrol edin. Biraz önce gördüğünüz linkin orada olmadığını göreceksiniz. Ayrıca hatalı olarak belirtilen sağ üst köşedeki rakamların da düştüğünü ayrıca izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok