Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

Google Hummingbird Algoritmasının Günümüzde Etkisi

Herkese merhaba; Hummingbird Algoritması ile 2013 yılında tanışmıştık. Bu algoritmanın 2016 yılına girmek üzereyken günümüzde yapmış olduğ...

Herkese merhaba; Hummingbird Algoritması ile 2013 yılında tanışmıştık. Bu algoritmanın 2016 yılına girmek üzereyken günümüzde yapmış olduğu köklü değişiklikleri bu yazımızda incelemeye çalışacağız. makalemizde Google, Hummingbird algoritması nedir ? Nasıl çalışır bununla ilgili konuşacağız. Türkçe anlamı sinek kuşu manasına gelen kelime ile Google hızlı atik tetik bir algoritma yaptığını bizlere belli etmek istiyor diye düşünüyorum. Beni en çok düşündüren bu yeni algoritma ile sayfa sıralama algoritması bittimi ! Bence bitmedi ama şuna dikkat etmek gerekir ise artık aramalarda kendi bağlantılarımızı ve kendi google profilimiz ile gerçekleştirdiğimiz arama modüllerini google bize daha ön planda sunmakta. bunu şu şekilde deneyebilirsiniz. Google profilinizin açık olduğu bir hesaptan arama yaptırdığınızda arama yaptığınız konu ile alakalı kendi blog veya site yazılarınız sanki en üst sıradaymış gibi sizlere sunuluyor. Tıpkı alış verişte aradığınız ürünlerin Adsense reklamlarında size tekrar geri verilmesi gibi hassa bir konu.

Peki Google hummingbird algoritması bizden neler yapmamızı istiyor ;

Sosyal içerikleri kullanın mesajı var. Sosyal ağlar ile paylaşım yapın ve organik hit kazanın.
Anahtar kelimelerinizi çok uygun bir hala getirin siteniz makaleleriniz ve anahtar kelimeleriniz aynı anlam yükü ile arama opsiyonlarına çıkış yapsın.
Resimler işte bu konu gerçekten can alıcı resimler yazılar ve komple yazı karakter toplamınız sizi Spam içeriğe düşürmemeli. Tasarımlarınız kullanıcı odaklı olmalı. Ziyaretçilerinizin ilgisini çekmeli ve hemen çıkma oranı %30 un altında olmalı
Evet arkadaşlar sizler için gerçekten detaylı bi inceleme yapmak istedim yukarıdaki 4 madde gerçekten çok önemli artık arama opsiyonlarında af yok içeriğiniz sıkıntılı ise sizin üstünüzü çizmeleri an meselesi. Çünkü Google hummingbird algoritması son kullanıcıyı hedef almış durumda tasarlanmış gözüküyor. 

Google en son güncellemesini de 2010 yıllında “Caffein” güncellemesiyle yapmıştır. Bu uygulama ile sıralamanın belirlenmesi daha kolay bir hale gelmişti. Fakat cümle aramalarında pek yeterli değildi kelime ağırlıklı aramalarda çok iyiydi. Şuan ise cümle ağırlıklı aramalarda bile çok iyi sonuçlar alabiliyoruz. Herhangi bir arama esnasında klasik arama motoru hemen anahtar kelimeleri arayacaktır. Fakat bu yeni algoritma cümle altında yatan kelimelere odaklanarak arama yapacaktır. Bu da aramanın kalitesini ve bulunan sonucu önemini artıracaktır.

Yeni algoritma ile birçok değerli özellik de geldi fakat getirisi götürüsünden çok fazla olduğunu düşünmekteyim. Eskiden içeriğinizi ön plana çıkartmak daha basitti şuanda çok fazla site var buda çok fazla rakip anlamına geliyor. Yeni teknolojiler yeni algoritmalar sürekli gelecektir. Peki biz bu algoritmaların sistemini bilmeli miyiz. Bunun cevabı çok basit Kendi organik yazılarınızı paylaşın kurallara uyun ve gerisini düşünmeyin.

Bilgisayar ve teknoloji her gün bir adım daha öteye gidiyor. Kimselerin bilmediği değişiklikler ve yeni teknolojik atılımlar cep telefonlarımızın içerisinde ufak yazılımlara kadar girdi. Bu yüzden çok derinlere inmeden bilgi mahiyetinde yaptığımız araştırma umarım hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere...

Hiç yorum yok