Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

Google Analytics Kullanımı

Google Analytics, Hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız  web sitelerimizin ziyaretçi istatistiklerini tutmaya yarayan son yılların ...





Google Analytics, Hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız  web sitelerimizin ziyaretçi istatistiklerini tutmaya yarayan son yılların gittikçe yaygınlaşan profesyonel sayaç ve istatistik servisidir. Google Analytics‘i diğer sayaç servisleri ile bir tutmak büyük bir haksızlık olacaktır. Google Analytics sayesinde sitenize ziyaretçinizin nereden geldiği, sitenizde ne kadar vakit geçirdiği, hangi cinsiyet olduğunu, hangi şehirden, hangi tarayıcıyla, hangi işletim sistemiyle bağlandığı, sitenizdeki reklamlara tıklayıp tıklamadığı, satmış olduğunuz bir ürünü alıp almadığı gibi birçok şeyi takip edebilir ve bu sayede sitenizden tam anlamıyla performans elde edebilirsiniz.

Google Analytics Nasıl Kullanırım?

Google Analytics kullanabilmeniz için öncelikle bir Gmail hesabınızın olması gerekmektedir. Daha sonra google.com/analytics servisine üye olarak bir izleme kodu elde ederiz. Ve elde ettiğimiz kodu sitemizde ilgili alana ekleyerek sitemizin verilerinin toplanma işlemini başlatmış oluruz.

Easy Builder kullanıcıları ise sol kısımdaki Ayarlar bölümünden Website Configuration kısmına tıklayarak açılan pencerede Website Verification Services sekmesini seçip alt kısımdaki Google Analytics kutucuğundaki Tracking Code bölümüne izleme kodlarını ekleyebilirler.



Google Analytics ile temel olarak sağlayabilecekleriniz :
Ziyaretçi sayısı
Tekil ziyaretçi sayısı
Toplam sayfa gösterimi
Ziyaretçilerin hemen çıkma oranı
Ziyaretçilerin sitede geçirdikleri ortalama süre
Sayfa başında geçen ortalama süre
Kişi başı ziyaret edilen ortalama sayfa sayısı
Sayfa başına düşen ziyaret sayısı
Yeni ziyaret sayısı
Ziyaretçilerin kaynakları, ziyaret şekli
Ziyaretçi tipi ve kullandıkları işletim sistemi, tarayıcı vs.
Ziyaretçi ülke ve durum bilgileri

1.Adım: http://www.google.com/analytics/tr-TR/ adresine giderek Şimdi Kaydolun linkine tıklayın.Açılan sayfada Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra formu resimdeki gibi yeni hesap oluşturun.



2.Adım: İlk adımı başarılı bir şekilde geçtiyseniz açılan sayfada blogunuzdan izlemeye yarayan bşr Analytics izleme kodu verilecek.Bu kodu şablonunuzun </head> kodundan önce ekleyin ve Analytics kurulum sayfasına geri dönerek Kaydet butonuna basın.Eğer doğru bir şekilde eklediyeniz kısa bir süre sonra blogunuz izlenmeye başlayacaktır.Verileri pamnelde görmeniz ise 24 saat sürebilir.


Gösterge Tabloları

Gösterge tabloları yani dashboardlar en sık kullanacağınız bölümlerdir.Buraya Analytics hesabınızı her ziyaret ettiğinizde en çok görmek istediğiniz veriler nelerse onları koymalısınız.Bunu +Widget Ekle yazan yerden yapabilirsiniz.



E-ticaret ve dijital reklamlarla uğraşanlar için bu bilgiler okyanusta bir damladır ancak bizim blogu ve ziyaretçileri hakkında bilgi toplamak isteyen blogcular için yeterlidir.Önümüzdeki günlerde Google Analytics ile ilgili bazı ipuçları ve püf noktalarını paylaşmaya devam edeceğim. Daha farklı makalelerde görüşmek üzere....

Hiç yorum yok