Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

4.5G LTE-Advanced Nedir?

3G’den sonra telekomünikasyon teknolojisinin ülkemizde 4G LTE’yi transit geçerek 4.5G (LTE-Advanced)’a gelmesi kafaları karıştırmış durumd...



3G’den sonra telekomünikasyon teknolojisinin ülkemizde 4G LTE’yi transit geçerek 4.5G (LTE-Advanced)’a gelmesi kafaları karıştırmış durumda. Herkesin dilinden düşürmediği 4.5G (LTE-Advanced) nedir? 4.5G’ye ne zaman geçiş yapılacak?


LTE-Advanced olarak adlandırılan bu sistem için 4.5G de denilmektedir. 4G LTE temelli olan bu sistemin LTE ile farkı 2 taşıyıcının birleşip daha yüksek hızlara ulaşmasıdır. 4.5G’ye aynı zamanda LTE-Advanced da diyoruz. Aslında 4.5G’nin en büyük yeniliği “Taşıyıcı Birleştirme” dediğimiz özelliği sayesinde aynı anda iki bağlantı ile internete daha hızlı erişebilme imkanı sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde ise Mobil Ağ ile Wi-Fi’ı aynı anda kullanabilmeniz çok daha hızlı bir internet hızına ulaşmanız anlamına geliyor.


LTE-Advanced’in öne çıkan avantajları, gelişmiş topoloji ağlarından faydalanabilmek ve macro hücreler ile düşük güç düğümlerini karışık kullanarak çok kökenli ağları optimize etmesidir. 4.5G LTE-Advanced, 4G’ye nazaran çok daha etkili deneyim sunacak. Veri indirme sürecinde 4.5G, 4G’ye göre ortalama olarak iki kat daha hızlı olacak. 4.5G’ye 1 Nisan 2016 tarihinde geçilecek.

Hiç yorum yok