Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

Blog Kayıtlarını Yapılandırın

Blog Ana Sayfa ve Ayarlarınızı yapılandırın Bloglarımızda yazılarımızı yazıyor ve yayınlıyoruz.Blogumuzun ana sayfasında zaman zaman  d...

Blog kayıt yapılandırması
Blog Ana Sayfa ve Ayarlarınızı yapılandırın
Bloglarımızda yazılarımızı yazıyor ve yayınlıyoruz.Blogumuzun ana sayfasında zaman zaman  değiştirmek istediğimiz  farklı eklentilerin olmasını istemiş olabilirsiniz.Hatta bu eklentiler siz ayarlarını yapana kadar bloğunuzun ana sayfasında görülmeyebilir.İşte bu eklentileri bilmeyen blogunu yeni kurmuş arkadaşlarında yararlanması için aşağıda bu konulardan kısaca bahsedeceğim.
Aşağıda gördüğünüz eklenti blogumuzun kayıt ayarları ve ana sayfada görülmesini yada görülmemesini istediğimiz bizlerin seçimleri ile aktif olacak kullanıcı panelimizdir.
Resim :1 Blog kayıt yapılandırması 

Blog kayıt yapılandırması
Yukarıdaki resimde gördüğünüz ayarlara ulaşmak için blogunuzun ;
Tasarım> Yerleşim > Blog kayıtları kısmına tıklayın. Yukarıda gördüğünüz ayarlar açılmış olacaktır.
Ana Sayfa Kayıt Sayısı : Blogunuzda yazdığınız yazıların ana sayfada kaç adet olarak görülmesini sağlar.
Bağlantı metni : Bağlantı metni ismine farklı ad da verilebiliyor.Blogger yazı kesmeatlama aralığı yazını devamı gibi.Blog ana sayfamızın kullanımında ve yazılarımızın blog edit ayarlarını kullanarak  farklı görüntü ve şekiller elde etmemiz mümkün.
Kayıt sayfası seçeneklerinde tarihi, gönderen olarak adınızı, gönderme saatinizi, yorum yayınlanma sayısını ve yorum denetimini, kaydınıza verilen bağlantıları, tepkileri vs. resimde gördüğünüz tüm işlemleri açabilir veya kapatabilirsiniz.Bu kısımdaki kutucukların işaretlenmesi ile eklentileri aktif hale getirmiş oluyorsunuz.
Örneğin sosyal paylaşım düğmesini aktif edebilirsiniz yada pasif hale getirip addthis.com'dan alabileceğiniz bir addthis sosyal paylaşım   kodunu  html şablonunuzda kullanmak isteyebilirsiniz. Blogger Draf tamamen özelleştirmelere izin veren özgün bir blog yapısına sahiptir.16x16 px ebadında favari iconu olarak kullanmak istediğiniz resmi favicon sitesinden temin edebilirsiniz.

Blogunuzda birçok uygulamaları kullanmanız mümkün.Örneğin blogunuza favico diye adlandırılan, blogunuzun  tarayıcısında  köşe kısmında görülen küçük resimden ibarattir.Yazılarınıza popüler yayınlar ekleyerek daha akıcı hale getirin.Hatta blogunuza sayaç ekleyerek okuyucu kitlenizi takip edebilir, Html şablonunuza ekleyeceğiniz küçük kod parçaları ile sayfanızın otomatik olarak tek tıklama ile yukarı çıkmasını, sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok