Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

Blogger arama motoru SEO arama tercihleri

Blogger arama motoru SEO arama tercihleri adında yeni modül uygulamasını başlattı. Blogger geliştiricileri tarafından uygulamaya alı...

Arama tercih özelliklerinin açıklaması

Blogger arama motoru SEO arama tercihleri adında yeni modül uygulamasını başlattı.

Blogger geliştiricileri tarafından uygulamaya alınan yeni özellik “Arama Tercihleri” geç yapılan bir uygulamada olsa, sonuç olarak gelişim içinde olması blogcuları rahatlatan unsurlar olarak karşımıza çıkmakta.Bloggerda Seo ve arama motoru adına yapılan en büyük çalışma diyebileceğimiz bir uygulama.
Blogger kumanda paneli (Tasarım) → Ayarlar → Arama tercihleri yolunu izleyerek yeni uygulamaya bakabilirsiniz. Bloggerda arama motorları ile ilgili ayarlar bir araya getirilerek çok  kullanışlı bir modül haline getirilmiş.


Yukarıdaki resmi incelediğinizde 3 başlıktan ibaret bir yapılanmanın olduğunu anlıyoruz.
Bunları sırası ile görelim.
 
Blogger yeni seo arama motoru düzenlemesi
1.Meta etiketleri :
Blogunuzun hangi konu ve içerikle ilgili olduğunu anlatan bölüm.Bu kısma etkili açıklamalar yazarak blogunuzun arama motorları tarafından keşfedilmesini ve yükselmesini sağlayıcı alan olarak görebilirsiniz.Blogunuzun tanıtımının yapıldığı alan.
 
Blogunuzun  içeriğini anlatan meta etiket bölümü
 
 
 
 
 
 
 
 
2. Hatalar ve yönlendirmeler :
Daha önceki uygulamalarda sayfanız bulunamadığında 404 kodu ile hata mesajı veriliyordu.
Yeni uygulamada yazılarınız (içerikler) bulunamadığında sizin belirleyeceğiniz sayfa içeriği gösterime sunulacak.Çok değerli bir uygulama.Boş bir sayfa ve 404 görmektense sizin belirleyeceğiniz özgün sayfanın gösterimi daha şık olur diymi ? Bu resmi picasa da düzenleyerek URL'sini alın aşağıda verdiğim kod gibi uygulayarak açılan pencerenize yapıştırın.Picasa 3.9 buradan indirebilirsiniz.Google kendi sitesidir.
Örnek : Google picasa da hazırladığınız bir görsel.
 
404 link döndürme resmi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hatalar ve yönlendirmeler kısmında sayfa bulunamadı gibi mesaj olarak 10 karakter girebileceğinizi unutmayın.
Ters giden birşey var ! Aradığınız sayfa bulunamadı.. Lütfen ana sayfaya gidin :)
<a href="http://www.guney59.blogspot.com/"><img src="https://lh3.googleusercontent.com/-0vR9i5i2tWs/T2vusPf_9dI/AAAAAAAAFLA/tjM50jitcbE/s230/Mola.jpg"alt ="geri dön"/></a>
Not:Yazıyı yayınladığımda eksik bir kod yazdığımdan resim yenilenmiştir.
3. Özel yönlendirmeler :
Yönlendirmek istediğiniz sayfa bağlantısını "blog’unuzun ana sayfasının linki olmadan" ilk satıra yazıyorsunuz. Sayfaya girildiğinde otomatik olarak yönlendirilmesini istediğiniz sayfanın  bağlantısını da ikici satıra yazıyorsunuz.
 
Özel yönlendirme görüntüsü
4. Yazılarınızdaki görselleri arama motorları SEO'ya uygun olarak optimize edin :
Kumanda panelinize eklenen yeni özelliklerden biride kodlardan anlamayan (HTML) blog kullanıcılarının bu eklentiyi kullanarak başlık ve alt başlığı kullanarak site optimizasyonunu iyi hale getirmesinin sağlanmasıdır.Bana göre oldukca iyi düşünülmüş bir uygulama.
Resimlerinizi başlık ve alt açıklamaları girebilmek için yazılarınıza eklemiş olduğunuz resime tıklayarak açılan pencerede "Properties" (Özellikler) "Tıtle tex" ve "Alt text " yazan kısma
Tıtle text : Resminizin adını
Alt text : Resim hakkında kısa açıklama
yazarak.Google görsel aramalarında sıralamanızı yükseltebilirsiniz.Yapacağınız bu işlemle ziyaretcileriniz artar.Alexa'da bir hesap açtıysanız ve tarayıcınıza toolbar eklentisi kurduysanız blogunuzun trafiginide izleyebilirsiniz.
Yazılarınızda herhangi bir kelime öbeğine bağlantı vermek istediğinizde karşınıza yeni uygulamaya eklenen "yeni pencede aç" ve başka sitelere verdiğiniz bağlantıları engelleyen "nofollow" (takip etme, izleme) anlamına gelen kısmı işaretlemeniz yeterli olacaktır.Bu işaretleme ile arama motorları tarafından takip edilmesi engellenmiş olur.
Örnek : Yukarıda Alexa yazısına verdiğim bağlantı
 
Yazıya link verme
5. Gezginler ve Dizin oluşturma :
Robot.txt dosyalarını ücretli siteler kullanmakta.Arama motorları için önemli bir konu olmasına rağmen bu konuda fazla bilginiz yoksa bu kısma giriş yapmamanız doğru bir seçenek olacaktır.Zaten kumanda panelinizdede bu uyarıyı göreceksiniz. Yanlış yapacağınız bir uygulama arama motorları tarafından görülmeme durumuna neden olabilir.Dikkat etmenizde fayda var.
 
Özel robots txt oluşturma açıklamaları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak:
 

Hiç yorum yok